preloader
banner

Baka med Sun-Maid

Russinbullar

  • Förberedelsetid 60 minuter
  • Tillagningstid 8 minuter
  • Portioner 20

Ingredienser

Deg

  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl Sun-Maid russin
  • 8-10 dl vetemjöl

Fyllning

  • ca 50 g smör eller margarin
  • kanel
  • 200 g mandelmassa

Topping

  • ägg
  • pärlsocker
  • Sun-Maid Chokladrussin

Gör så här

  • 1

    Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm fingervarm. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

  • 2

    Tillsätt socker, salt, russin och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.

  • 3

    Arbeta degen smidig. Låg degen jäsa övertäckt ca 30 min.

  • 4

    Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en platta. Bred på smör, pudra över kanel och smula över mandelmassan.

  • 5

    Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg på en plåt med bakplåtsklädd plåt.

  • 6

    Låt jäsa under bakduk ca 20 min.

  • 7

    Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och tryck ner några chokladrussin i vardera bulle.

  • 8

    Grädda bullarna mitt i ugnen på 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

shVisa Näringsinnehållow Visa Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll

Näringsinnehåll

Per portion

  • Calories from Fat:
% Dagligt Värde*

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs