preloader
banner

Frukost

Russin & Äppelgranola

  • Förberedelsetid 10 minuter
  • Tillagningstid minuter
  • Portioner 14

Ingredienser

  • 2,4 dl farinsocker
  • 6 msk smör eller margarin
  • 0,7 dl honung
  • 9,5 dl havregryn
  • 4,8 dl risflingor
  • 4 tsk malen kanel
  • 4,8 dl skivade blancherade mandlar
  • 4,8 dl Sun-Maid russin
  • 2,4 dl äpplen

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper eller folie på två bakplåtar.

  • 2

    Värm socker, smör och honung i en medelstor kastrull på medelhög värm i cirka 5 minuter tills smöret är smält och sockret är upplöst.

  • 3

    Blanda havregryn, risflingor, kanel och mandel i en stor skål. Häll smörblandningen över havreblandningen och rör om. Dela och sprid ut blandningen på de två förberedda bakplåtarna.

  • 4

    Låt grädda i mitten eller i övre delen av ugnen i 20 till 25 minuter, rör om varje 10 minut tills granolan är rostad.

  • 5

    Låt granolan svalna på bakplåtarna i 5 minuter, häll sedan över granolan i en stor skål.

  • 6

    Tillsätt Sun-Maid russin och äpplen, rör om och låt granolan svalna. Klart!