preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Grekisk Orzo-sallad

  • Förberedelsetid 1 Timme
  • Tillagningstid minuter
  • Portioner 6

Ingredienser

  • 226 g pasta tillagad och kyld
  • 2,4 dl körsbärstomater delade i halvor
  • 2,4 dl tunt skivad gurka
  • 1,2 dl Sun-Maid russin
  • 1,2 dl Kalamata oliver
  • 0,6 dl tunt hackad röd lök
  • 115 g feta ost, smulad eller tärnad
  • 0,25 dl rostade pinjanötter
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • 1 citron
  • 0,6 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvingäger
  • 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar
  • babyspenat

Gör så här

  • 1

    Blanda pasta och de följande 8 ingredienserna i ingredienslistan (tomater till mynta) i en stor skål.

  • 2

    Riv citronskal över ingredienserna i skålen. Mät upp två matskedar citronsaft.

  • 3

    Blanda citronsaft, olivolja, vinäger, salt och peppar i en liten skål. Häll över sallad och rör om försiktigt så att allt blandas. Låt stå i 30 minuter för en djupare smak.

  • 4

    Servera över spenatblad för en vegetarisk förrätt eller som topping till grillad kyckling eller korv.

Obs: Sallad förvaras väl i kylen upp till 2 dagar.